Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Trampov bivši batler: Obamu treba streljati

Foto: sxc.hu

Trampov bivši batler: Obamu treba streljati

Tu osobu koju opisujem kao nulu vojska je trebalo da strelja kao stranog agenta još u prvom mandatu - napisao je Trampov bivši batler na Fejsbuku, misleći na Baraka Obamu.

Svet
Izvor: B92.net

Entoni Senekal, bivši batler Donalda Trampa izazvao je buru u SAD nakon što je Fejsbuku napisao da je predsednik Barak Obama neprijatelj kog treba streljati.

Sastanak Trampa sa Polom Rajanom, pokušaj milijardera da obnovi porušene mostove i dobije podršku ostatka stranke pred borbu sa demokratama (najverovatnije Hilari Klinton), zasenio je Fejsbuk status njegovo bivšeg batlera.

- Tu osobu koju opisujem kao nulu vojska je trebalo da strelja kao stranog agenta još u prvom mandatu - napisao je Senekal, misleći na Baraka Obamu.

Osim toga, bivšu državnu sekretarku i prvu damu SAD Hilari Klinton nazvao je ubicom, a Bernija Sandersa komunjarom.

Senekal je na pitanje jednog sajta da li su reči zaista njegove, odgovorio: "Napisao sam to, Verujem u to".

Američka Tajna služba, čiji je zadatak da štiti predsednike SAD, saopštila je da je svesna sadržaja tog napisa i da će pokrenuti istragu, a kampanja Donalda Trampa ogradila od svega

- On ne radi za Trampa i tako je od juna 2009. godine - saopštila je portparolka Trampove kampanje Houp Hiks, dodajući da “snažno osuđujemo ove užasne komentare”.

Kasnije je Senekal za CNN rekao da Obamu treba obesiti ispred Bele kuće za koju je jednom rekao “Bela džamija", ističe BBC.

Mar-e-Lago je imanje koje je Tramp kupio 1985. godine, a Senekal je za Trampa radio 30 godina. Od 2009. je "istoričar" koji vodi turiste po imanju, ali nije zaposlen kod Trampa.