Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TROFEJI: Na forumu "Armija 2017" predstavljeno zaplenjeno oružje terorista

Foto: Ministarstvo odbrane RF

TROFEJI: Na forumu "Armija 2017" predstavljeno zaplenjeno oružje terorista

General armije Sergej Šojgu na forumu „Armija 2017“ pogledao je trofejno oružje, koje je oduzeto od terorističkih grupa tokom sirijske operacije

Svet
Autor: Glas Moskve

Ruski general pregledao je i rusko oružje koje se koristi u borbi protiv terorizma u Siriji.

Ovo je prvi put da se na ovom vojno-tehničkom forumu u Rusiji izlaže zaplenjeno oružje — fabričke i ručne proizvodnje, a takođe i rusko oružje i tehnika koje se koristi u borbi protiv terorista u Siriji.

Šojguovu pažnju posebno je privuklo trofejno oružje terorista, a naročito improvizovani minobacači i ručno pravljeni „projektili", napravljeni od plinskih boca, kao i reaktivna municija.

Na forumu je predstavljena i ruska tehnika koja se koristi u sirijskoj operaciji — višefunkcionalni deminerski robotski sistem „Uran 6" , koji se koristi za humanitarno razminiranje teritorija. Ovaj robot se aktivno koristi za čišćenje terenaod eksplozivnih naprava zaostalih posle DAEŠ-a u Palmiri i drugim sirijskim gradovima, prenosi portal Glas Moskve.

Takođe, predstavljeno je i borbeno vozilo „Tajfun-K“, jedno od najzaštićenijih oklopnih vozila na svetu.

Takođe, na ovoj nesvakidašnjoj izložbi može se videti i ronilačka oprema za protivdiverzione jedinice obalske straže, bespilotne letelice "Forpost" i još mnogo toga.

Pored toga, organizovana je i izložba fotografija koja prikazuje sve faze priprema i vođenja operacije, kao i aktivnosti ruske vojske u Siriji.

Izložbu će svi posetioci foruma „Armija-2017“ moći da vide 25. do 27. avgusta.

Posetioci foruma mogu videti oružje, vojna i specijalna tehnika Vazdušno-kosmičkih snaga, ruske inženjerije, Vojno-morske flote i vojne policije.