Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Tuče ruskih navijača na Euro 2016 odobrio Kremlj"

Foto: bleacherreport.com

"Tuče ruskih navijača na Euro 2016 odobrio Kremlj"

U vladi Velike Britanije sumnjaju da je tuče na evropskom šampionatu u fudbalu u Francuskoj uz učešće ruskih navijača odobrio Kremlj, piše Gardijan.

Svet
Izvor: Sputnjik

Prema informacijama lista, značajan broj učesnika je „dobro koordinirao napade na engleske i druge navijače u Marselju i Lilu sa predstavnicima ruskih bezbednostnih struktura".

„Teško je dokazati da je nerede odobrio Kremlj, ali možemo reći da su jedan broj napadača — predstavnici ruskih bezbednostnih struktura. Izgleda da je to deo hibridnog rata koju je pokrenula vlast zemlje“, rekao je izvor u Vladi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 17. juna se negativno izrazio o tučama naviojača u kojima su učestvovali Rusi.

„Poznato je kako je počeo šampionat — tuča ruskih navijača sa britanskim. Sramota! Ja stvarno ne znam kako je 200 naših navijača pretuklo nekoliko hiljada Engleza. Ne razumem", rekao je Putin.

Prošle subote u Marseju je odigrana utakmica između fudbalskih reprezentacija Rusije i Engleske koja je završena nerešeno 1:1. Nakon utakmice, tridesetak ruskih navijača probilo se do tribina na kojima su se nalazili engleski navijači i bacali na njih strane predmete. U samom gradu je, takođe, izbilo nekoliko tuča. Kao posledica nereda povređeno je tridesetak osoba.

Nakon toga je UEFA uslovno diskvalifikovala rusku reprezentacije do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine. To znači da će reprezentacija biti udaljena sa takmičenja ukoliko navijači ponovo budu pravili nerede na stadionima.