Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TURSKA: Otkriveno još pet osumnjičenih za ubustvo ruskog ambasadora

Andrej Karlov/ Foto: tourprom.ru

TURSKA: Otkriveno još pet osumnjičenih za ubustvo ruskog ambasadora

Tursko tužilaštvo utvrdilo je identitet pet potencijalnih nalogodavaca ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova

Svet
Izvor: Glas Moskve

Kako je preneo list „Hurijet dejli njuz“, pozivajući se na lokalne medije, jedan od osumnjičenih je i potencijalni nalogodavac.

Svi oni su živeli u hotelu u kojem je došlo do tragedije i mogli su da budu u kontaktu sa ubicom Mevlutom Altintašem. Tužilaštvo smatra da je jedan od pet osumnjičenih nalogodavac ubistva ruskog diplomate, piše portal Glas Moskve..

Pripadnici kriminalističke službe takođe su utvrdili da je Altintaš nekoliko dana pre ubistva išao u tržni centar u blizini hotela, gde je preko internet aplikacije „Fejstajm“ razgovarao sa jednim od osumnjičenih, a zatim se sreo sa njim u hotelu.

Ambasador Andrej Karlov ubijen je 19. decembra tokom govora na otvaranju izložbe fotografija u Ankari „Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika“. Kako su saopštile turske vlasti, napad je izvršio bivši policajac Mevlut Altintaš koga su likvidirali lokalni policajci. Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak prema članu „akt međunarodnog terorizma“, a ubistvo istražuje zajednička grupa ruskih i turskih stručnjaka.