Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Turska: Potraga za vojnicima, neke vođe pobegle u inostranstvo

Turska policija/ Foto: sputniknews.com

Turska: Potraga za vojnicima, neke vođe pobegle u inostranstvo

Turske bezbednosne službe i dalje tragaju za nekima od vojnika koji su bili umešani u propali pokušaj puča i njihovim oružjem u raznim gradovima i ruralnim oblastima Turske, ali ne postoji rizik da ponovo pokušaju da preuzmu vlast.

Svet
Izvor: Tanjug

To je za Rojters danas izjavio neimenovani visoki turski bezbednosni zvaničnik koji je naveo da je komanda turske vojske doživela "težak udarac u pogledu organizacije" zbog pokušaja puča, ali da i dalje deluje u koordinaciji s obaveštajnom agencijom, policijom i vladom.

"Neki od visokih vojnih zvaničnika umešanih u pokušaj puča pobegli su u inostranstvo", kazao je izvor Rojtersa.

Saudijci uhapsili turskog atašea koji je bežao u Nemačku

Turski vojni ataše u Kuvajtu uhapšen je na jednom od aerodroma u Saudijskoj Arabiji u pokušaju da se domogne Evrope, javila je televizija "Al Arabija".

Navedeno je da je Ankara ovog vojnog diplomatu stavila na listu lica za kojima se traga zbog učešća u organizaciji vojnog puča. On je uhapšen na aerodromu "Al Damam" na istoku Saudijske Arabije dok se spremao za let za nemački grad Diseldorf uz presedanje u Amsterdamu u Holandiji, preneo je TASS.

Saudijska novinska agencija SPA je javila da je kralj Salman bin Abdul-Aziz al Saud telefonom razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i čestitao mu zbog uspeha u obnavljanju normalnog života u Turskoj.

Turski televizijski kanal "Haberturk" javio je danas da je zbog učešća u pokušaju puča uhapšeno najmanje 12 generala i jedan admiral turske vojske.