Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U Iraku ubijen najopasniji australijski džihadista

Borci ISIS-a Foto: Twitter

U Iraku ubijen najopasniji australijski džihadista

​Najopasniji džihadista takozvane Islamske države poreklom iz Australije ubijen je u vazdušnom udaru američkih snaga u Iraku, saopštila je jutros australijska vlada.

Svet
Izvor: Tanjug

Najopasniji džihadista takozvane Islamske države poreklom iz Australije ubijen je u vazdušnom udaru američkih snaga u Iraku, saopštila je jutros australijska vlada.

Zvanični Vašington je potvrdio da je Nil Prakaš, takođe poznat pod imenom Abu Kaled al-Kambodi, ubijen u vazdušnom napadu u Mosulu u prošli petak, izjavio je australijski državni tužilac DŽordž Brendis, a prenela agencija AP.

Prakaš, 24-godišnji državljanin Australije poreklom iz Kambodže i Fidžija, prešao je 2012. sa budizma na islam i zatim godinu dana kasnije otputovao za Siriju.

Taj bivši reper iz Melburna se pojavljivao u video snimcima IS u kojima se pozivaju novi regruti da se pridruže džihadistima, bio je povezan sa više planova terorističkih napada u Australiji i podsticao je pojedinačne napade džihadista na mete u SAD.

"Prakaš je bio veoma važna i veoma vredna meta. On je bio najopasniji Australijanac u IS na Bliskom Istoku", rekao je Brendis u izjavi za australijski radio ABC.