Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U NAPADIMA RUSKIH SNAGA ubijen vođa Islamske države?

Foto: mod.gov.rs

U NAPADIMA RUSKIH SNAGA ubijen vođa Islamske države?

Mlaznjaci ruske vojske uništili su više od 300 terorista Islamske države na južnoj periferiji Rake krajem maja

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Šef Islamske države Abu Bakr El Bagdadi verovatno je ubijen u napadu ruskih snaga na severu Sirije, saopštila je ruska vojska. Tvrde da je lider džihadista ubijen u maju, tokom sastanka zvaničnika ID u Raki.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da proverava navode da je vođa Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen u ruskom vazdušnom napadu, prenosi Glas Moskve.

U saopštenju se navodi da je napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

"Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr el Bagdadi, koji je eliminisan u napadu", piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen El Bagdadi.

"Mlaznjaci ruske vojske uništili su više od 300 terorista Islamske države na južnoj periferiji Rake krajem maja", piše u saopštenju ruskog ministarstva.