Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U TERORISTIČKOM NAPADU u Londonu sedam mrtvih, 48 povređenih

Foto: tv360nigeria.com

U TERORISTIČKOM NAPADU u Londonu sedam mrtvih, 48 povređenih

Britanska policija je saopštila da je najmanje sedam ljudi ubijeno sinoć u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima. Uhapšeno 12 osumnjičenih

Svet
Izvor: Večernje novosti

Privedeno je osam muškaraca i četiri žene. Četiri žene, čija su lica bila pokrivena dok su izlazile iz zgrade, policija je sprovela do dva policijska kombija i odvezla ih, navodi britanska agencija. Pretresi se nastavljaju.

Prema novodima jednog od suseda, policija im je pokazla fotografiju osumnjičenog, koji podesća na jednog od njihih suseda.

Tokom noći ranjen je i jedna saobraćajac koji nije bio na dužnosti. On je stabilno, a ranjen je kada je pokušao da spreči napadača.

Ranije danas načelnica londonske policije Kresida Dik izjavila je da je preminula i sedma žrtva sinoćnjeg napada u britanskoj prestonici koji su izvela trojica napadača na Londonskom mostu i pijaci Borou. Oni su kasnije ubijeni u okršaju sa policijom, prenosi AFP.

"Sada je nažalost potvrđeno da je sedmoro građana stradalo", rekla je načelnica.

Policija je saopštila da je u toku policijska operacija i potraga za osumnjičenima za teroristički napad u kome je ubijeno sedam, a ranjeno 48 ljudi. Opkoljen je blok zgrada u istočnom delu Londona.