Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 U Turskoj zabranjeni verski pogrebni obredi za pučiste

Foto: nspm.rs

U Turskoj zabranjeni verski pogrebni obredi za pučiste

Uprava za verske poslove Turske saopštila je da neće pružati usluge opremanja, verskog pogrebnog obreda i sahrane za pučiste koji su stradali tokom "izdajničkog napada na državu, narod, parlament Turske"

Svet
Izvor: Tanjug

To se, međutim, ne odnosi na vojnike i pripadnike snaga bezbednosti koji su se našli u sukobima, a da nisu ni znali o čemu je zaista reč, dodaje se u saopštenju.

“Usluge dženaze i ukopa neće biti pružane ubijenim pučistima i izdajnicima koji su nemilosrdno i svirepo digli oružje na goloruki narod i bombardovali parlament i druge javne institucije kako bi svrgnuli legitimnu vlast u zemlji“, stoji u saopštenju.

Napominje se da je na adresu te ustanove stigao veliki broj pitanja u vezi sa verskim obredom prilikom sahranjivanja ubijenih pripadnika terorističke organizacije FETO/PDY, te da je Vrhovni savet verskih poslova doneo odluku da je opremanje, klanjanje dženaze i sahrana usluga koju Uprava obezbeđuje za vernike, a da to neće činiti za "ubijene izdajnike i pučiste koji su digli ruku na narod i zemlju".

“Na dženazama se čita dova (molitva) za vernika koji je preselio (umro) i okupljeni se halale (opraštaju) sa njim. Ovi izdajnici su izdali celi narod i nisu zaslužili da se molimo za njih i opraštamo im", navodi se takođe u saopštenju.