Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U zapadnim medijima izražavali DIVLJENJE RUSKOM PILOTU koji je poginuo u Siriji

Foto: airforce.ru

U zapadnim medijima izražavali DIVLJENJE RUSKOM PILOTU koji je poginuo u Siriji

​"Rusi su sačuvali karakter svojih dedova koji su prošli Drugi svetski rat. Snažni momci", jedan je od komentara.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Većina glavnih zapadnih medija, uključujući i “Dejli mejl” i “Tajm” objavili su članke o pilotu ruskog aviona Su-25 majoru Romanu Filipovu, koji je oboren 3. februara dok je leteo iznad zone deeskalacije Idlib u Siriji.

Upravo ove vesti izazvale su najviše komentara čitalaca, pa je tako na članak “Dejli mejla” komentarisalo više od dve hiljade ljudi, navodi Glas Moskve.

Komentar koji je prikupio na hiljade “lajkova” bio je onaj koji govori o hrabrosti pokojnog pilota.

„Pokoj ti duši, prijatelju. Hrabar i pravi vojnik. Spreman sam da se kladim da će sećanje na njega poštovati u Rusiji, a ne kritikovati u medijima i suditi mu kako bismo mi to radili“.

„Hrabar čovek, za razliku od pacova sa kojima se borio“, navodi se u drugom komentaru.

„Rusi su sačuvali karakter svojih dedova koji su prošli Drugi svetski rat. Snažni momci. Zamislite da se savremene ’nežne‘ generacije koje sada stasavaju na Zemlji suprotstave nečemu“, još jedan je od pozitivnih komentara čitalaca.

„Civilizovani svet treba da mu podigne čašu! Dobar posao, naterao si svoju zemlju i čitav svet da se ponosi tobom. Baš kao što su to radili tvoji dedovi za vreme rata“

Brojni čitaoci su izrazili zbunjenost jer su teroristi imali protivvazdušni raketni kompleks sposoban da uništi avione.

„Gde su našli takve rakete? To je najstrašnije u ovoj priči. Oni mogu preći na civilne avione, a mi samo optužujemo Asada“