Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ubijena tri policajca, više povređeno u pucnjavi u Luizijani

Ubijena najmanje tri policajca u Luizijani/ Foto: nydailynews.com

Ubijena tri policajca, više povređeno u pucnjavi u Luizijani

Nastavak mini rata policije i Afroamerikanaca u SAD-u, ubijena trojica policajaca i jedan napadač.

Svet
Izvor: Agencije

Američki mediji javljaju da su najmanje tri policajca ubijena, a tri povređena u gradu Baton Ruž u američkoj saveznoj državi Luizijana, koja je poprište nedavnih protesta zbog nasilja policijaca nad Afroamerikancima.

Prema rečima portparola lokalnog šerifa Kejsija Rejborna Hiksa, jedan napadač je ubijen, dok se veruje da su još dvojica u bekstvu.

Policiji je uoči napada javljeno da "sumnjiva osoba hoda ulicom Erlajn Hajvej sa puškom u rukama", otkrili su policijski izvori televizijskoj mreži Si-En-En.

Po izlasku na lice mesta, policajci su upali u zasedu najmanje jednog napadača, izjavio je za NBC NJuz gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden.

Pucnjava se dogodila oko devet sati izjutra po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu do podneva, saopštila je kancelarija šerifa.

Hiks je zamolio građane da policiji prijave bilo šta sumnjivo što primete na lokaciji na kojoj je došlo do pucnjave, a koja se nalazi samo kilometar i po od sedišta lokalne policije.

U Baton Ružu su pre nedelju dana održani višednevni protesti protiv policijskog nasilja u tom i drugim američkim gradovima, nakon što su policajci pucali i ubili 37-godišnjeg Afroamerikanca, inače oca petoro dece.

Na jednom od protesta povodom tog ubistva je u Dalasu napadač otvorio vatru na bele policajce koji su obezbeđivali protest i ubio petoricu.