Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ukrajina je pobednik Evrovizije! (VIDEO)

Evrovizija 2016/ Foto: YT printscreen

Ukrajina je pobednik Evrovizije! (VIDEO)

Usled promene načina glasanja, nakon glasova žirija pročitani su objedinjeni glasovi gledalaca, prema kojima je Srbija dobila 80 poena i u konačnom plasmanu zauzela 17. mesto sa ukupno 115 poena.

Svet
Izvor: Mondo.rs, Tanjug

Završeno je finale ovogodišnjeg takmičenja Evrovizije u Stokholmu, a pobedu je odnela Ukrajina s pesmom "1944", dok je Srbija na 17. mestu.

Od 42 zemlje koje su učestvovale u glasanju, Srbija je dobila ukupno 35 poena od sedam stručnih žirija, a prve poene i najviše glasova stručnog žirija Srbija je dobila od Bosne i Hercegovine - osam poena.

Usled promene načina glasanja, nakon glasova žirija pročitani su objedinjeni glasovi gledalaca, prema kojima je Srbija dobila 80 poena i u konačnom plasmanu zauzela 17. mesto sa ukupno 115 poena.

Najveći broj poena stručnog žirija osvojila je Australija - 320, koja je vodila do samog kraja, kada ju je objedinjenim glasovima gledalaca prestigla Ukrajina, koja je pobedničku poziciju zauzela sa 534 poena.

Predstavnica Srbije Sanja Vučić je sa pesmom Ivane Peters "Goodbye" nastupila petnaesta po redu, a na sceni su je vokalno pratile Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, i uz ples baletskog igrača Miloša Isailovića.

Finale je otvorila predstavnica Belgije, a onda su usledili takmičari iz Češke, Holandije, Azerbejdžana, Mađarske, Italije, Izraela, Bugarske, Švedske, Nemačke, Francuske, Poljske, Australije, Kipra.

Nakon Srbije, pevali su izvođači iz Litvanije, Hrvatske, Rusije, Španije, Letonije, Ukrajine, Malte, Gruzije, Austrije, Velike Britanije i Jermenije.

Šou je počeo defileom zastava 26 zemalja učesnica finala i njihovih predstavnika, a troipocašovni program su vodili prošlogodišnji pobednik Eurosonga u Beču Mons Zelmerov i komičarka Petra Mede.

Posebno uzbuđenje u “Globe areni” zavladalo je tokom nastupa svetske zvezde Džastina Timberlejka, koji je izveo svoju novu pesmu "Can't stop the feeling".

Svi glasovi - i publike i stručnog žirija, dostupni su na sajtu Eurovision.tv.

Pobedničku pesmu možete pogledati ovde:

Džastin Timberlejk nastupio na Eurosongu

Svetska pop zvezda Džastin Timberlejk nastupio je sinoć tokom finala 61. Eurosonga, u "Gloub areni" u Stokholmu.

Pevač je uživo u pratnji svog benda otpevao hit "Rock your body" i premijerno izveo svoju novu pesmu "Can't stop the feeling", objavljenu 5. maja, a koju mnogi kritičari već ocenjuju kao hit leta.

Timberlejk je poručio pevačima u Zelenoj sobi da zna koliko su nervozni kao predstavnici svojih zemalja, čestitao im na tome, ali je priznao da je i sam nervozan jer nastupa pred 200 milona gledalaca.

On je prethodno svom tviter nalogu napisao da je počastvovan što će se pojaviti na sceni na kojoj su tokom večeri nastupili brojni talentovani umetnici.

Ovo je inače prvi put u istoriji takmičenja za "Pesmu Evrovizije" da se jedna svetska zvezda koja se ne takmiči u izboru, pojavi na sceni Eurosonga.

Producenti ovog velikog evropskog muzičkog takmičenja su posebno ponosni jer su Timberlejkovu pesmu radili švedski kompozitori Šelbek i Maks Martin, koji je radio s brojnim svestskim muzičkim imenima.