Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Ukrajina na moru ima samo ŽAL ZA NASLEĐEM SSSR-A"

Foto: kudago.com

"Ukrajina na moru ima samo ŽAL ZA NASLEĐEM SSSR-A"

​Laži koje dolaze od ukrajinskih generala ne mogu da se shvate drugačije nego kao loša šala.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Šef Komiteta Državne dume za odbranu Vladimir Šamanov kritikovao je reči ukrajinskog generala o navodnoj pretnji od ruskih podmornica i naglasio da za takve izjave nema osnova.

Ukrajinski list „Apostrof“ objavio je, citirajući reči general-potpukovnika Oružanih snaga Ukrajine Igora Romanenka, da je Rusija spremna da iskoristi podmornice Crnomorske flote protiv Ukrajine, navodi Glas Moskve.

„Podsetiću vas na prethodnu priču, ide anegdota o podmornicama u stepama Ukrajine. Zato, naravno… general se setio te anegdote i odlučio je da se priključi svojim pokroviteljima sa druge strane okeana. Ukrajina nema snage i sredstva koja mogu elementarno da plove morem. Sve što im je ostalo je žal za nasleđem iz šezdesetih i sedamdesetih godina Sovjetskog Saveza“, rekao je Šamanov.

On je izjavu ukrajinskog generala nazvao smešnom i neprofesionalnom.

„Oni će sami sebe uništiti tim pijanstvom koje kod njih cveta, prema izveštaju njihovog vojnog tužioca, i polazeći od toga što se u vojsci okupila gomila nacionalista i sličnih ura-patriota. Zato oni imaju druge zadatke: pljačkanje“, naveo je ruski parlamentarac.

Inače, ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak objasnio je gubitke u mirnodopsko vreme u ukrajinskoj vojsci bolestima, kršenjima mera bezbednosti i korišćenjem alkohola.