Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UNIŠTENI KOMANDNI CENTRI TERORISTA ruskim raketama "Kalibar"

Foto: twimg.com

UNIŠTENI KOMANDNI CENTRI TERORISTA ruskim raketama "Kalibar"

​Ruske podmornice su izvele dva napada raketama „Kalibar“ iz Sredozemnog mora na teroriste u Siriji.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kako je saopštio zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov, ruska avijacija i jedinice Ratne mornarice u Sredozemnom moru nastavljaju da pružaju podršku sirijskoj vojsci tokom ofanzive na položaje terorističke organizacije Islamska država u dolini Eufrata.

Navedeno je da je prošle nedelje obaveštajna služba Ministarstva odbrane Rusije otkrila najvažnije objekte Islamske države i u provinciji Dejr el Zor, piše Glas Moskve.

„To su komandni centri, velika skladišta oružja i municije i hangari sa oklopnom tehnikom ID u području grada Mejadin. Za pogađanje ovih objekata iz akvatorije Sredozemnog mora sa podmornica Crnomorske flote ’Veliki Novgorod‘ i ’Kolpuno‘ izvedena su dva napada raketama morskog baziranja ’Kalibar‘“, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da su udari po objektima terorista u području grada Mejadina izvedeni sa ciljem podrške ofanzivi sirijske vojske radi uništenja uporišta Islamske države u provinciji Dejr el Zor.

„Sa podmornica je lansirano 10 krstarećih raketa. Radari su potvrdili da su uništeni svi zadati ciljevi. Grupi Islamska država u gradu Mejadinu naneta je značajna šteta, kako u živoj sili tako i u tehnici“, naglasio je Konašenkov.