Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Uzbuna u Vašingtonu, naoružana žena na "Kapitol Hilu"

Foto: sxc.hu

Uzbuna u Vašingtonu, naoružana žena na "Kapitol Hilu"

Uzbuna proglašena nakon što je policija dobila dojavu da je naoružana žena probala da uđe u zgradu

Svet
Izvor: B92.net

Kapitol hil u Vašingtonu, sedište američkog Kongresa, hitno je blokiran, a policija je zatvorila sve prilaze zbog "potrage za naoružanom osobom", prenosi AP.

Prema nezvaničnim informacijama, uzbuna je proglašena kada je policija dobila dojavu da je jedna "naoružana žena pokušala da uđe u zgradu".

Kako je rekao jedan senator za Rojters, policija pokušava da nađe tu osobu, za koju se veruje da je ušla u podrum zgrade Kongresa.

Blokada važi za centralnu zgradu i centar za posetioce, dok su zgrade na Kapitol hilu u kojima se nalaze kancelarije i administracija otvorene.

Novinari koji prate rad Kongresa kažu da je situacija prilično mirna i da nema mnogo policije, ali oni koji su u samoj zgradi na društvenim mrežama navode da im je naređeno da "utišaju telefone, da zatvore i zaključaju vrata i prozore i ostanu skriveni i mirni".

Vesti iz Vašingtona stižu nakon što se Amerika jutros probudila uz informacije iz Dalasa gde je pucnjima iz snajperske puške ubijeno pet policajaca, a sedam ranjeno tokom protesta zbog policijskih ubistva Afroamerikanaca.