Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Van der Belen: Austrijanci ne žele izlazak iz EU

Foto: pixabay.com

Van der Belen: Austrijanci ne žele izlazak iz EU

Kandidat za predsednika Austrije Aleksander van der Belen, smatra da Austrijanci ne žele da istupe iz EU, i da se "ko se time igra, igra vatrom".

Svet
Izvor: Tanjug

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Esterajh", kazao da polazi od toga da diskusija oko Bregzita obeležiti predstojeću predizbornu kampanju.

Međutim on smatra da će mu takva kampanja pomoći da ponovo pobedi.

"Britanci su sebe doveli u problematičnu situaciju. Ekonomija će pretrpeti posledice, nestaće radna mesta. Svi vide kuda to vodi. Verujem da Austrijanci, u velikoj većini ne žele "Egzit" ili Bregzit. Ko se time igra, igra se vatrom. Prijatelji lidera Slobodarske partije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea, kao što su Marin le Pen ili Vilder to čine", podvukao je Van der Belen.

On očekuje da će predizborna kampanja biti žustra, naglasivši da su potpuno različiti "svetovi" njega i njegovog protivkandidata Norberta Hofera, što će se ponovo videti u predizbornoj kampanji.

Na pitanje da li je sve bilo u redu prilikom prošlog drugog kruga glasanja on je rekao da ne postoji niti jedna naznaka da su izbori bili lažirani.

"Međutim ako gospoda iz FPO žele da se prikažu kao zaštitnici pravne države, neka to čine. Ja od mnogih podržavalaca čujem da su spremni da ponovo izađu na izbore. Tako da nije problem", uveren je Van der Belen.