Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VAZDUŠNO-KOSMIČKE SNAGE RUSIJE dobile 70 novih radarskih sistema u 2017.

Foto: army-news.ru

VAZDUŠNO-KOSMIČKE SNAGE RUSIJE dobile 70 novih radarskih sistema u 2017.

​Odsek radio-tehničkih trupa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dobio je u 2017. godini više od 70 novih radarskih stanica.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Sve savremene ruske radare odlikuju imunitet visokog nivoa buke, mogućnost izvođenja radarskog izviđanja na bilo kojoj poziciji i povećane sposobnosti za otkrivanje meta različitih klasa.

Više od 70 novih radara dostavljeno je odeljenjima radio-tehničkih trupa VKS u 2017. godini. Među njima su i radarski sistemi srednjeg i velikog radijusa "Nebo-M", radari srednjeg i visokog dometa "Protivnik", "Detektor svih visina", "Sopka-2", radar male visine "Podlet-K1" i "Podlet-M", "Kasta-2-2", "Gama-S1", kao i savremeni kompleksi sredstava automatizacije "Fundament".

Takođe, nove vrste oružja radio-tehničkih snaga, za razliku od radarskih objekata prethodnih generacija, zasnovane su na savremenoj elementnoj bazi, uz maksimalnu automatizaciju svih borbenih operacija i visoku borbenu efikasnost u kombinaciji sa lakoćom korišćenja i održavanja, piše Glas Moskve.

Radarske stanice (kompleksi) su dizajnirane da otkriju vazdušne objekte, kao i da odrede njihovu pripadnost, opseg, brzinu i nadmorsku visinu.