Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Veršbou: Bregzit - briga za NATO

Aleksander Veršbou Foto:nato.int

Veršbou: Bregzit - briga za NATO

Moguće povlačenje Britanije iz Evropske unije posle referenduma 23. juna predstavlja predmet zabrinutosti za NATO, izjavio je  zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou.

Svet
Izvor: Tanjug

Moguće povlačenje Britanije iz Evropske unije posle referenduma 23. juna predstavlja predmet zabrinutosti za NATO, izjavio je zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou.

Veršbou je rekao da sve što bi "poremetilo jedinstvo Evropske unije predstavlja razlog za zabrinutost NATO", preneo je Rojters.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je veoma važan vojni i politički akter unutar NATO i nadam se da će tako ostati i u budućnosti", poručio je Veršbou u Ljubljani, gde učestvuje na konferenciji o kontroli oružja za masovno uništenje, razoružanju i neširenju oružja.

Za ostanak u Evropskoj uniji je 42 odsto Britanaca, dok je 40 odsto njih za izlazak iz 28-članog bloka, pokazuju rezultati najnovije ankete, objavio je Tajms.

Britanski list navodi da 13 odsto ispitanika, u anketi koju je sproveo JuGov za ITV, još ne zna kako će glasati na referendumu 23. juna, dok je šest odsto Britanaca neodlučno.

Tajms nije naveo u kom periodu je istraživanje sprovedeno.