Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"VICE-ADMIRAL KULAKOV" stigao iz duge misije u Crvenom moru

Foto: sputniknews

"VICE-ADMIRAL KULAKOV" stigao iz duge misije u Crvenom moru

​Ruski mornari pratili su strane brodove Barbadosa, Kine i Indije kroz opasne oblasti južnog dela Crvenog mora i Adenskog zaliva

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Veliki anti-podmornički brod Severne flote, “Vice-admiral Kulakov” ušao je u Suetski kanal nakon duge plovidbe u Adenskom zalivu i Crvenom moru i krenuo je ka Sredozemnom moru.

"Vice-admiral Kulakov" završio je ispunjavanje zadataka dugogodišnje kampanje na području Adenskog zaliva i Crvenog mora. Danas je brod ušao u Suetski kanal i krenuo je prema Sredozemnom moru", rekao je portparol Severne flote Andrej Lusik, a prenosi Glas Moskve.

Prema njegovim rečima, posada broda delovala je u južnom delu Crvenog mora i Adenskog zaliva krajem avgusta, a glavni zadatak bio je redovno pomorsko prisustvo ruske mornarice u regionu i osiguranje sigurnosti civilne plovidbe.

Kao što je objasnio Lusik, ruski mornari pratili su nekoliko stranih brodova pod zastavama Barbadosa, Kine i Indije kroz opasne oblasti južnog dela Crvenog mora i Adenskog zaliva.

Prilikom izvršavanja zadataka u ovom regionu signali o piratskim napadima na civilne brodove nisu utvrđeni, dodao je predstavnik Severne flote.

Prema njegovim rečima, tokom dugog putovanja ruski brod prešao je više od 15 hiljada nautičkih milja.