Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Video: U napadu na klub u Orlandu ubijeno 50 ljudi

Foto: Tanjug

Video: U napadu na klub u Orlandu ubijeno 50 ljudi

Broj žrtava pucnjave i napada na noćni klub u Orlandu porastao je na 50, saopštio je gradonačelnik tog grada Badi Dajer.​

Svet
Izvor: Tanjug, N1, NB

U napadu na gej klub ranjeno je još 52 ljudi, kada je muškarac, koji je identifikovan kao Omar Sadik Matin, pucao po posetiocima. Policija je saopštila da je napadač, koji je držao deo gostiju kao taoce, mrtav i da je ubijen u razmeni vatre sa policijom..

Napad se dogodio u 2.20 po lokalnom vremenu, tokom održavanja gej večeri, u klubu Pulse u Orlandu. Policija je identifikovala napadača. U pitanju je Omar Sadik Matin (29) iz mesta Fort Pirs u Floridi.

Muškarac je uleteo u klub i otvorio vatru na posetioce. Kako prenosi BBC, u trenutku napada u klubu se nalazilo najmanje 100 ljudi.

Na zvaničnom Tviter nalogu policije je takođe objavljeno da mediji treba da izbegavaju "objavljivanje netačnih vesti".

Muškarac, koji se u trenutku napada nalazio u prostoriji, objavio je snimak napada na društvenim mrežama. Na snimcima se vidi da u napadu ima povređenih, kao i da im se ukazuje pomoć na licu mesta.

Očevidac je naveo da je napadač ispalio hice iz vatrenog oružja, a na snimku se mogu videti ljudi koji vrište i uzvikuju da u napadu ima mrtvih, prenosi BBC.

Kako je rekao lokalni šerif, napad se može smatrati domaćim terorističkim incidentom.