Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VIŠE OD STO META pogađao je ruski "Su-25SM" tokom zahtevnih vežbi

Foto: airforce.ru

VIŠE OD STO META pogađao je ruski "Su-25SM" tokom zahtevnih vežbi

​U Krasnodarskom kraju počele su taktičke vežbe eskadrile “Su-25SM”: Posada će morati da pogodi više od 100 različitih meta.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Eskadrila napadačkih aviona “Su-25SM” Južne vojne oblasti podignuta je alarmom na trening i počela je da sprovodi letačke i taktičke vežbe.

Posade će raditi na uništavanju kolona vojne opreme konvencionalnog neprijatelja, kao i davati vatrenu podršku borbenim vozilima i tenkovima u uslovima kombinovane borbe oružjem, prenosi Glas Moskve.

Pored toga, piloti će sprovesti vežbe za manevrisanje tokom vazdušne borbe, izviđanja i vatreno uništenje ciljeva, a sve to u uslovima korišćenja neprijateljskih sredstava elektronske supresije.

Ukupno tokom vežbi posada će morati da udari više od 100 različitih meta.

U jednoj fazi manevara, piloti će biti preseljeni na rezervni aerodrom. Kopnene jedinice za podršku će napraviti marš dug 200 kilometara od mesta stalnog raspoređivanja do mesta obuke i na terenu uspostaviti komunikaciju sa posadama, raspoređivati mobilne vremenske stanice i pružati radio-tehničku podršku za letove.

U vežbama će učestvovati ukupno 150 pilota, stručnjaci u vazdušnom saobraćaju i tehničari kopnenih službi, kao i 10 aviona.