Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VOJNI OBJEKTI u Rusiji maksimalno zaštićeni

Foto: sputniknews

VOJNI OBJEKTI u Rusiji maksimalno zaštićeni

​Primena savremenih tehničkih sredstava zaštite u formacija ZVO mogu značajno povećati bezbednost vojnih objekata.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Zaštita vojnih objekata zapadne vojne oblasti (ZVO) ojačana je implementacijom automatske kontrole "Košnica-1M", "Murena-1SV" i drugih naprednih sistema, rekao je načelnik pres službe ZVO, pukovnik Igor Mugina.

"Najnoviji integrisani kompleksi kontrole pristupa" Košnica-1M ", osmatračnice iz kompleksa" Murena-1SV", sistem zaštite skladištenja oružja "PORP-1", kao i sistem zaustavljanja vozila "Rubež-4000" podignuti su na zaštitu objekata ZVO", rekao je Muginov, a prenosi Glas Moskve.

Napomenuo je da su savremeni automatizovani sigurnosni sistemi dopunjeni tehničkom opremom za detekciju, signalizacionim barijerama i mrežama za blokiranje signala koji se nalaze u opremi ZVO-a.

"Osim toga, svi vojnici koji su uključeni u obezbeđivanje sigurnosti zaštićenih objekata imaju lične "pametne satove", daljinski sistem zaštite "Strelac sat", koji omogućavaju tajno prenošenje informacije komandi zaštićenim digitalnim kanalom u realnom vremenu", rekao je predstavnik vojnog okruga.

Prema njegovim rečima, primena savremenih tehničkih sredstava zaštite u formacija ZVO mogu značajno povećati bezbednost vojnih objekata i smanjiti vreme reakcije jedinice na straži u slučaju neovlašćenog ulaska.