Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zaharova: FBI MALTRETIRA ruske diplomate u Americi zbog izbora

YT Printscreen

Zaharova: FBI MALTRETIRA ruske diplomate u Americi zbog izbora

​Federalni istražni biro je agresivno upozorio ruske diplomate u SAD da ne nadgledaju američke predsedničke izbore, rekla je Zaharova.

Svet
Izvor: Tanjug

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je za RT rekla da antiruska retorika u SAD može samo da dovede do "mrtve tačke".

"Pošto su ruske diplomate dobile zvaničnu zabranu Stejt departmenta za nadgledanje izbora, američki zvaničnici su u suštini prešli na pretnje", kazala je ona.

Zaharova tvrdi da su u više slučajeva "primenjene mere zastrašivanja prema ruskim diplomatama, posebno diplomati u Hjustonu.

"Njegov automobil je zaustavljen, blokiran je put, a FBI je s njim razgovarao agresivno, pitajući ga zašto su ruske diplomate zainteresovane za izbore u SAD", rekla je Zaharova.

Nešto ranije, Zaharova je na Fejsbuku objavila da Vašington "vrši direktan pritisak" na ruska predstavništva u SAD i da su u to uključeni FBI i druge službe.

"Šta je to što američki zvaničnici kriju i pokušavaju da sakriju na biračkim mestima, pa ne dozvoljavaju stranim diplomatama da im se čak i približe", upitala je Zaharova.