Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zaharova: ŠTA JE SA INTELEKTOM AMERIČKIH MEDIJA?

Foto: sputnjiknews.com

Zaharova: ŠTA JE SA INTELEKTOM AMERIČKIH MEDIJA?

"Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta“

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su američki mediji tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.

Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao Lavrov posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.

Kako piše Glas Moskve, većina pitanja ticala su se navodnog mešanja Rusije u američke izbore i smene direktora FBI.

„Nijedan ozbiljni argument, pa čak ni šala, nisu uspeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nisu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za određene smene osoblja u sopstvenoj zemlji“, rekla je Zaharova, koja je deo ruske delegacije koju u SAD predvodi Lavrov.

To, kako je kazala, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane određenih političkih grupa.

Ona je rekla i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.

„Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom sveta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta“, zaključila je ona.