Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAJEDNIČKIM SNAGAMA: PVO sistemi i vladari neba uništili pretnje

Foto: Sputnik

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA: PVO sistemi i vladari neba uništili pretnje

U ovoj epizodi vojnih vežbi učestvovali su 20 brodova, lovci Su-30SM, bombarderi Su-34M, avioni An-26 i Be-12, helikopteri Ka-27 i PVR sistem "Osa"

Svet
Autor: Glas Moskve

Obalski raketni sistem Crnomorske flote „Utjos“ na vojnim vežbama je ispalio dve rakete, saopštio je načelnik pres-službe Crnomorske flote, kapetan Vjačeslav Truhanov.

Prema njegovim rečima, brodovi flote su izveli vojnu vežbu organizacije protivvazdušne odbrane, prenosi portal Glas Moskve.

Raketni brodovi „Ivanovec“ „R-239“ i „R-60“ u sastavu brodske udarne grupe otkrili su cilj i gađali ga iz artiljerije i na njega su lansirali krstareću raketu iz pokretnih protivvazdušnih raketnih kompleksa.

Brodovi „Muromec“ i „Aleksandrovec“ takođe su uspešno otkrili cilj, pratili su ga i pogodili artiljerijskim naoružanjem i raketama protivvazdušnih raketnih kompleksa „Osa“.

„U ovoj epizodi vojnih vežbi učestvovali su 20 brodova, višefunkcionalni lovci Su-30SM, bombarderi Su-34M, avioni An-26 i Be-12, helikopteri Ka-27 i jedinica bespilotnih letelica ’Forpost‘“, dodao je Truhanov.