Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAJEDNO PROTIV AMERIKE: Iran ima ponudu za Rusiju

Foto: forces.net

ZAJEDNO PROTIV AMERIKE: Iran ima ponudu za Rusiju

​Iran bi trebalo da stvara regionalnu koaliciju, koja uključuje Rusiju, Siriju, Pakistan i Irak kako bi se suprotstavili američkoj alijansi

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Vojni savetnik iranskog lidera ajatolaha Alija Hamneja, general Jahja Rahim Safavi predložio je da se sa Rusijom stvori alijansa za borbu protiv SAD i njihovih saveznika u regionu, javila je agencija „Fars“.

Bivši komandant Korpusa čuvara Islamske revolucije optužio je američke vlasti da „pokušavaju da zaplaše Iran, vodeći se svojim političkim, ekonomskim i vojnim ciljevima“.

„Iran bi trebalo da stvara regionalnu koaliciju, koja uključuje Rusiju, Siriju, Pakistan i Irak kako bi se suprotstavili američkoj alijansi“, naglasio je Safavi, a prenosi Glas Moskve.

Ranije je potpredsednik SAD Mark Pens izjavio da će Vašington sačuvati vojno prisustvo u Siriji radi potpunog uništenja DAEŠ-a, kao i radi „obuzdavanja neprijateljskog uticaja Irana“.

Pre toga predstavnik Ministarstva inostranih poslova Irana Bahrem Kasemi izjavio je da će stvaranje „pograničnih snaga bezbednosti“ u Siriji od strane SAD dovesti do pogoršanja krize u toj zemlji.