Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAMENIĆE STARE: Rusi razvijaju novi i do sada najjači sistem REB

Foto: Printskrin

ZAMENIĆE STARE: Rusi razvijaju novi i do sada najjači sistem REB

U Rusiji traje testiranje novog kopnenog sistema za radio-elektronsko ratovanje (REB) koji će zameniti stanice za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 2“ i „Krasuha 4“.

Svet
Izvor: Glas Moskve

Radi se o testiranju sistema REB za sprečavanje pretnji vazdušno-kosmičkog napada. Ovaj sistem razvija kompanija „Radio-elektronska tehnologija“, rekoa je savetnik prvog zamenika preduzeća „Radio-elektronska tehnologija“ Vladimir Mihejev.

„Počeli smo da testiramo novi perspektivni kopneni sistem za radio-elektronsko ratovanje, koji je namenjen blokiranju pretnje od vazdušno-kosmičkog napada. To jest, to je sistem koji će zameniti sisteme ’Krasuha 2‘ i ’Krasuha 4‘, iako se sa njima još uvek nećemo rastati. Za njih smo pripremili program ozbiljne modernizacije“, rekao je Mihejev.

Stanica za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 4“ namenjena je suprotstavljanju avionskim radarima udarne, izviđačke i bespilotne avijacije uslovnog neprijatelja. Mogućnosti širokopojasne stanice za ometanje omogućavaju efikasnu borbu sa svim modernim radarima koji se koriste na različitim tipovima aviona,prenosi portal Glas Moskve