Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"ZAPAD 2017": Ruska i Beloruska avijacija zajedno u borbenim zadacima

Foto. Ministarstvo odbrane RF

"ZAPAD 2017": Ruska i Beloruska avijacija zajedno u borbenim zadacima

Operativno-taktičke vežbe beloruske i ruske vojne avijacije biće održane od 23. do 25. avgusta u Belorusiji.

Svet
Autor: Glas Moskve

Tokom vežbi će biti obrađena pitanja primene jedinstvenog regionalnog sistema protivvazdušne odbrane Belorusije i Ruske Federacije za zaštitu vojne bezbednosti tih država, organizacije i praktične pripreme avijacije za angažovanje, ispunjavanja borbenih zadataka na poligonima oružanih snaga Belorusije sa sletanjem na pistu.

„U okviru pripreme za zajedničke strateške vežbe (Zapad 2017) oružanih snaga Belorusije i Ruske Federacije biće održane operativno-taktičke vežbe s avijacijom. Za zajednička dejstva tokom vežbi planirano je prebacivanje aviona i helikoptera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na vojne aerodrome Belorusije“, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane Belorusije, prenosi portal Glas Moskve.

Te vežbe će, kako je navedeno, doprineti povećanju nivoa borbene obučenosti vojnika tokom pripreme i upravljanja odredima avijacije, obrade i usavršavanja taktike i načina angažovanja avijacije, naglašeno je u saopštenju.

Operativno-taktičke vežbe biće održane od 23. do 25. avgusta, a vežbe „Zapad 2017“ od 14. do 20. septembra na teritoriji Belorusije.