Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAVRŠEN FESTIVAL MLADIH U SOČIJU, evo šta su učesnici saznali o Rusiji

Foto: kremlin.ru

ZAVRŠEN FESTIVAL MLADIH U SOČIJU, evo šta su učesnici saznali o Rusiji

​Festival je zvanično otvoren u Sočiju 15. oktobra, a u subotu je održana ceremonija zatvaranja.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Svetski festival omladine i studenata, na kom su učestvovali predstavnici 188 zemalja, pokazao je da više niko neće moći da usadi ideju o Rusiji kao agresivnoj sili koja nastoji da sve zarobi i porobi.

To je izjavio prvi zamenik administracije predsednika Rusije i predsednik organizacionog odbora Festivala Sergej Kirijenko na konferenciji za medije, a prenosi Glas Moskve.

„Najvažnije je, u šta sam uveren, da ljudima više niko neće moći da usadi u glavu da je Rusija agresivna sila, carstvo zla koje nastoji sve da zarobi i porobi. To se više neće desiti, njih (strane učesnike Festivala) više niko neće vući za nos. Drugo, mislim da je veoma važno — današnji svet je globalan i najvažnije i revolucionarne stvari mogu se uraditi samo zajedno, u horizontalnoj saradnji. Takvu priliku imaju i ruski i strani učesnici festivala“, istakao je Kirijenko.

On je dodao da će se nastaviti sa podržavanjem ovog zajedničkog rada i komunikacije.

„Ne znam kakve projekte će (učesnici) stvoriti, ali verujem da će oni nastati i da će se realizovati“, odgovorio je Kirijenko na pitanje u čemu Rusija može da se osloni na strane goste festivala iz 188 zemalja za 5-20 godina.

Festival je zvanično otvoren u Sočiju 15. oktobra, a u subotu je održana ceremonija zatvaranja.

Na njemu je učestvovalo 25 hiljada ljudi (pet hiljada više od planiranog) iz 188 zemalja.

Još pet hiljada volontera pomagalo je stranim i ruskim gostima da se orijentišu na festivalu.