Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zvaničnici avijacije: Avion Edžiptera se srušio

Ilustracija Foto:wikipedia

Zvaničnici avijacije: Avion Edžiptera se srušio

Zvaničnici egipatske avijacije saopštili su danas da se avion Edžiptera sa 66 putnika i članova posade koji je leteo na liniji Pariz - Kairo srušio, preneo je AP.

Svet
Izvor: Tanjug

Prethodno je egipatska aviokompanija navela da je iz aviona poslat poziv u pomoć.

Bi-Bi-Si navodi da je egipatska aviokompanija izmenila sliku na svojoj Fejsbuk strani koja je sada potpuno plave boje, pa se pretpostavlja da se odnose na nestali avion.

Ranije danas kompanija je saopštila da je avion nestao rano jutros sa radara iznad Mediteranskog mora, a francuski premijer Manuel Vals je rekao da nijedna teorija ne može biti isključena.

Kompanija navodi da je avion nestao 16 kilometara pošto je ušao u egipatski prostor rano jutros u 2.45 rano po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Direktor grčke civilne avijacije je rekao da je avion nestao sa radara dva minuta nakon što je napustio vazdušni prostor Grčke.

Kako prenosi Rojters, kontrolori grčkog vazdušnog saobraćaj su razgovarali sa pilotom dok je avion bio u grčkom prostoru, ali on tada nije prijavio bilo kakav problem.

Avion Erbas A320 je najverovatnije pao u more, rekao je portparol egipatskog civilnog vazduhoplovstva Ihab Raslan za kanal Skaj njuz Arabija, prenosi AP.

Egipatski list "Ahram" preneo je, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika, da pilot nije poslao poziv u pomoć pre nestanka aviona. Poslednji kontakt kontrole leta sa avionom bio je 10 minuta pre nestanka.

Kompanija Edžipter potvrdila je da je među putnicima u avionu bilo 30 egipatskih, 15 francuskih, dva iračka državljana, kao i po jedan državljanin Velike Britanije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugalije, Alžira i Kanade.